top of page
Yazarın fotoğrafıMelike Bektas

İngilizce Kelimeler Nasıl Öğrenilir?


İngilizce kelime öğrenmek, dil öğrenmenin en önemli yönlerinden biridir. Yeni kelimeler öğrenmenin birçok yolu vardır ama en iyi yol size ve yaşam tarzınıza uygun bir yöntem bulmaktır.



Bazı Kelime Öğrenme Metotları

  • Kelime kartları,

  • Bir öğretmenle çalışmak,

  • Cümle kurmak,

  • Eş anlamlılarıyla kelime öğrenme,

  • Uyumadan önce göz atma,

  • Belirli aralıklarla göz atma,

  • Dizi-film-şarkılarla kelime öğrenme,

  • Podcast dinleme,

  • Youtube kelime videoları izleme,

  • Kelime quizleri çözme,

  • Resimli kelime kartlarıyla öğrenme,

  • Günlük yazma gibi çeşitli öğrenme metoduyla karşılaşmışsınızdır. Ayrıca kelime öğrenmeye yardımcı olabilecek birçok uygulama vardır.


Kelimeleri hatırlamanın en iyi yolu aralıklı tekrarlama sistemi kullanmaktır. Bu, kelimeleri zaman içinde planlanmış aralıklarla gözden geçirmeniz gerektiği anlamına gelir. Wordismo uygulamasındaki kelime listeleri referans olarak kullanabilirsiniz. Kütüphanede, otobüste, tenefüste, telefonunuzun elinizde olduğu her alanda size uygun olan, öğrenmek istediğiniz kelime listesini gözden geçirerek hızlı bir şekilde öğrenmeye başlayabilirsiniz. Kendi listenizi oluşturmakla vakit kaybetmeden bildiklerinizi eleyebilir öğrenmek istediklerinizi tekrar edebilirsiniz.


Wordismo’da Neler Var?


Wordismo tüm seviyelerde İngilizce kelimeleri hızlı ve keyifli bir şekilde öğrenebileceğiniz, binlerce kelime kartlarıyla ve quizlerle öğrenmenizi pekiştirebileceğiniz bir mobil uygulamadır. Ayrıca her ay quizlerde topladığınız puanlar ile sürpriz ödüller de kazanabilirsiniz.


Wordismo Nasıl Çalışır?


Wordismo uygulamasını App Store veya Play Store üzerinden telefonunuza indirdikten sonra kayıt oluşturarak kolayca kullanmaya başlayabilirsiniz. Kayıt oluşturmak, yeniliklerden haberdar olmak, ödüllere ulaşmak için yardımcı olacaktır.

Wordismo ana sayfasında sizleri Sözlük - Kelime Çalış - Quizleri Gör şeklinde üç başlık karşılamakta.


Sözlük


Wordismo uygulaması sadece kelime kartlarından ve quizlerden oluşmuyor, ayrıca uygulamadaki sözlüğü kullanarak bilmediğiniz kelimeleri öğrenebilirsiniz.


Sözlükte İngilizce - Türkçe veya Türkçe - İngilizce seçeneklerini kullanabilirsiniz. Aramak istediğiniz kelimeyi yazdıktan sonra kelimenin formu, İngilizce açıklaması, örnek cümle içindeki kullanımı, eş anlamlı kelimeler ve Türkçe karşılığı size verilecektir. Nasıl telaffuz edildiğini öğrenmek için dinleme butonunda basarak çalışmalarınızı yapabilirsiniz.





Kelime Çalış


Bu başlık Kelime Kartlarına Çalış ve Kelime Bilgini Test Et şeklinde iki bölüme ayrılmıştır.

Kelime Kartlarına Çalış bölümünde Akademik Sınav Kelimeleri (YDS & YÖKDİL, TOEFL IBT, IELTS, SAT EXAM) VE A1-C2 arası seviyelerde binlerce kelime ve cümle mevcuttur. Bu sayede kelimeleri ezberleyerek değil cümle içinde öğrenebileceksiniz.

Kelime Bilgini Test Et bölümünde tüm seviyeler için boşluk doldurma ve tanım soruları mevcut. Yeni sorular sürekli eklenmekte bu nedenle binlerce soruya ulaşmak mümkün. Her bölümde cevapladığınız doğru sorulardan puanlar alabilir, ay sonunda sıralamaya girdiğinizde sürpriz ödüllerden yararlanabilirsiniz.



Önemli Tavsiye: Puanlarınızı elmas kullanarak katlamayı unutmayın!

Geçmiş ödülleri görmek için Wordismo | Ödüller sayfasını inceleyebilirsiniz.


Quizleri Gör


Bu bölümü de her seviye için boşluk doldurma, tanım, Türkçesi - İngilizcesi nedir soruları yer almaktadır. 90 saniye içinde istediğiniz kadar soruya cevap verebilirsiniz. Doğru yanıt verdiğiniz sorulardan aldığınız puanlarla haftanın veya ayın birincisi olabilirsiniz.


Bize ulaşmak için sosyal medya hesaplarımızdan ve ……………… mail adresimizden bizlere yazabilirsiniz.

Kelime Bilgisi Nasıl Çalışılır?



  1. İncelemek istediğiniz kelimeleri listeleyin veya yardımcı bir uygulama kullanın.

  2. Bildiğiniz kelimeleri ve bunları hatırlamanıza yardımcı olabilecek tüm tanımları veya eş anlamlı/zıt kelimeleri eleyin.

  3. Listenizi gözden geçirirken, her bir kelimeyi 5-10 dakika gözden geçirin, mutlaka bir tanım veya örnek cümle okumaya çalışın.

  4. Tüm bu süreci bitirdikten sonra ara ara öğrendiğiniz kelime geri dönün. Kelimeleri ne kadar çok görürseniz o kadar hızlı bir şekilde öğrenirsiniz.

  5. Örnek cümleler kurun, mümkünse öğrenilen kelimelerin içinde olduğu metinler okuyabilirsiniz. Bu kelimelerle ilgili sorular veya kelime quizleri çözerek kendinizi test edin. Böylece öğrendiklerinizi listeden çıkarabileceksiniz.

  6. Kelimeleri mümkün olduğunca çok kullanmaya çalışın. Okuyun, yazın konuşun.

  7. Sabırlı olun. Dil öğrenmek bir süreçtir. Sabır ve istikrar gerektirir. Bu yolu eğlenceli ve keyifli bir hale getirmek sizin elinizde.

Kelime öğrenebileceğiniz bazı Youtube videoları:



Dinleyerek öğrenebileceğiniz Podcastler:


 



Kelime öğrenmek için kapsamlı eğitimler:





Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page